Οι νέες μιντιακές κινήσεις του Χρήστου Ράπτη

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Οι νέες μιντιακές κινήσεις του Χρήστου Ράπτη
https://www.zoornalistas.com/2025/04/blog-post_57.html
Apr 22nd 2025, 06:54


Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κινήσεις στον χώρο των ελληνικών media ολοκληρώθηκε μέσα στο 2023: η εταιρεία New Media Network Synapsis A.E., που διαχειρίζεται – μεταξύ άλλων – το ειδησεογραφικό portal iefimerida.gr, πέρασε στον έλεγχο των Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη. Η συμφωνία έκλεισε στα 7 εκατ. ευρώ, ποσό που κάλυπτε τόσο την εμπορική αξία όσο και τα δάνεια της εταιρείας.
Παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας, ο Χρήστος Ράπτης παρέμεινε στο τιμόνι της επιχείρησης, διατηρώντας τον έλεγχο της διοίκησης και συνοδευόμενος από σταδιακή οικονομική ενίσχυση. Οπως γράφει η Σόνια Χαϊμαντά στο monοnews:"Η Synapsis παρουσίασε το 2023 αύξηση κύκλου εργασιών κατά 12,72%, φτάνοντας τα 4.379.697,66 ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 18,12% σε 1.283.625 ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα εμφάνισαν άνοδο άνω του 57%.
Το Μάρτιο του 2025, ο Χρ. Ράπτης προχώρησε στην ίδρυση νέας εταιρείας: της PROUST 25 ΙΚΕ, με κεφάλαιο 500.000 ευρώ και έδρα τα γραφεία της Synapsis. Η σύνθεση: 60% ο ίδιος, 40% η Synapsis. Η νέα εταιρεία στόχευε στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου και διαφήμισης. Ωστόσο, σε λιγότερο από έναν μήνα, η PROUST 25 τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση, με τον ίδιο τον Ράπτη ως εκκαθαριστή. Οι λόγοι της αστραπιαίας αυτής κίνησης δεν έχουν γίνει γνωστοί. Πιθανολογείται ότι σχετίζονται με αλλαγές στρατηγικής".



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.