«Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και ζέστης...

Nonews-NEWS.com

FRANK

«Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και ζέστης...
http://www.nonews-news.com/2025/03/blog-post_5375.html
Mar 24th 2025, 13:30



Δυναμική επιστροφή κάνει από σήμερα η αφρικανική σκόνη στη χώρα τυλίγοντας, το επόμενο τριήμερο, με το γνωστό της «πέπλο» το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας. Το φαινόμενο, όπως εξηγεί ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο... Αθηνών (meteo.gr), θα συνδυαστεί και από υψηλές θερμοκρασίες, έως και 6 βαθμούς πιο υψηλές από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Ένα νέο επεισόδιο μεταφορά σκόνης έχει ξεκινήσει στη χώρα μας. Την Κυριακή επηρέασε κυρίως το Ιόνιο και λίγα τμήματα της δυτικής Ελλάδας, αλλά τη Δευτέρα και την Τρίτη και πιθανότατα και Τετάρτη θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θα είναι στα δυτικά και στα νότια. Δεν είναι κάποιο ιδιαίτερα ισχυρό επεισόδιο σκόνης, αλλά είναι ένα από τα επεισόδια που βλέπουμε σχετικά συχνά την άνοιξη, το παρακολουθούμε και θα έχουμε απ' ό,τι δείχνουν τα στοιχεία μας αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης μέχρι την επόμενη Πέμπτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Παρά ταύτα, η θολούρα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα δεν θα οφείλεται μόνο στη σκόνη. «Στις εικόνες που βλέπουμε στον ουρανό δεν είναι μόνο σκόνη, υπάρχει και νέφωση. Λόγω των νοτίων ανέμων και ενός συστήματος που έρχεται από τα δυτικά, το οποίο δίνει και βροχές στα δυτικά και στα βόρεια έχουμε και νεφώσεις σε αρκετές περιοχές. Και νεφώσεις με βροχές, αλλά και αραιές νεφώσεις, υψηλές νεφώσεις δηλαδή που συνδυάζονται με τη σκόνη»...




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.